Accident grav de muncă: Angajat de la Combinatul din Târgovişte, în stare gravă după ce a căzut oţel topit peste el

Un angajat al Combinatului de Oţeluri Speciale din Târgovişte a ajuns în stare gravă la spital, cu arsuri pe mai bine de jumătate din suprafaţa corpului, după ce peste el a căzut oţel topit în timp ce transporta o oală. Bărbatul va fi dus la Bruxelles.

890 afișări
Imaginea articolului Accident grav de muncă: Angajat de la Combinatul din Târgovişte, în stare gravă după ce a căzut oţel topit peste el

Accident grav de muncă: Angajat de la Combinatul din Târgovişte, în stare gravă după ce a căzut oţel topit peste el

Doctorul Elena Firoiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că bărbatul, în vârstă de 51 de ani, a suferit arsuri de gradul 3 pe aproximativ 55% din suprafaţa corporală.

„Pacientul a fost adus aseară (miercuri - n.r) cu Ambulanţa. S-au făcut procedurile pentru arsură termică cu oţel topit, are afectată 55% din suprafa corpului. S-au aplicat procedurile pentru marii arşi. Este acum internat în secţia ATI, prin chirurgie, este cu stare stabile, conştient, cooperant. S-a luat legătura cu Ministerul Sănătăţii, care a făcut toate demersurile şi s-au obţinut aprobările pentru plecarea cu avionul de la Bucureşti la Bruxelles. Suntem în aşteptarea unui mijloc de transport”, a declarat Firoiu.

Bărbatul va fi dus în Capitală cu ambulanţa sau cu elicopterul.

Decizia ca acesta să fie transferat la un spital din Bruxelles a fost luată pentru că în ţară nu mai sunt locuri pentru marii arşi.

La rândul lor, reprezentanţii Poliţiei Dâmboviţa au declarat că în acest caz a fost deschis un dosar penal.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi, de către un bărbat, cu privire la faptul că un alt bărbat de 51 de ani, angajat al unei societăţi de pe raza municipiului Târgovişte, s-a accidentat în timp ce ar fi manevrat o oală ce transporta oţel topit. În cauză poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, arată reprezentanţii Poliţiei Dâmboviţa.

Oţelul topit ar fi ajuns pe muncitor după ce un sertar al recipientului s-ar fi deschis.

Potrivit unor surse locale, bărbatul este angajat al Combinatului de Oţeluri Speciale din Târgovişte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici