ACEA: Numărul înmatriculărilor de maşini noi a crescut cu 28,6%

Numărul înmatriculărilor de maşini noi din România a fost, în primele nouă luni ale anului, de 231.788, în creştere cu 28,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numai în luna septembrie fiind înregistrat un avans de 19,5%, la 22.650 de automobile.

2 afișări
Imaginea articolului ACEA: Numărul înmatriculărilor de maşini noi a crescut cu 28,6%

ACEA: Numărul înmatriculărilor de maşini noi a crescut cu 22,6%

Aceste date plasează România pe locul zece în Europa, în funcţie de numărul autoturismelor noi înregistrate în primele nouă luni.

La nivel european, Dacia a înregistrat, în perioada ianuarie-septembrie, o creştere cu 18,4% a numărului de autoturisme noi înregistrate faţă de perioada similară a anului 2006, la 124.634 unităţi, potrivit datelor publicate, marţi, de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Producătorul român a înregistrat, în primele nouă luni, o cotă de 1% pe piaţa europeană, faţă de 0,9% anul trecut. În luna septembrie, Dacia a avut o cotă de piaţă de 0,7%, cu 10.073 de vehicule noi înregistrate.

În primele nouă luni ale anului, primele trei locuri, la nivel european, în funcţie de numărul de vehicule noi înregistrate, au fost ocupate de grupul german Volkswagen, cu 2,39 milioane de unităţi, respectiv 19,6% din total, urmat de PSA Peugeot Citroen, cu 1,58 milioane automobile şi o cotă de 13% şi Ford Group, cu 1,304 milioane vehicule şi 10,7% din piaţa de profil.

Numărul înmatriculărilor de maşini noi în Europa a crescut, în primele nouă luni, cu 0,8%, la 12,24 milioane unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici