Acordul cu FMI se poate renegocia. Adrian Vasilescu: Creşterea taxelor ar însemna o inflaţie de 10%

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, consideră că o majorare a TVA cu 5%, de la 19% la 24%, ar duce la o inflaţie de 10%, informează cotidianul Gândul.

15 afișări
Imaginea articolului Acordul cu FMI se poate renegocia. Adrian Vasilescu: Creşterea taxelor ar însemna o inflaţie de 10%

Acordul cu FMI se poate renegocia. Vasilescu: Creşterea taxelor ar însemna o inflaţie de 10% (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Şeful delegaţiei Fondului Monetar Internaţional în România, Jeffrey Franks, consideră că acordul pe care Guvernul îl are cu FMI poate fi negociat, dar a avertizat că autorităţile române nu îşi pot permite luxul să nu aplice nici o măsură de austeritate.

La rândul său, consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, este de părere că o eventuală majorare a TVA cu un punct procentual nu ar fi avut niciun impact asupra veniturilor încasate la buget. El a arătat că o creştere a TVA cu 5% ar duce la sporirea veniturilor la buget, dar ar avea şi efecte "perverse", precum majorarea inflaţiei la 10%.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici