ACR susţine cererea preşedintelui Băsescu de anulare a taxei auto

Automobil Club Român (ACR) susţine cererea preşedintelui Traian Băsescu de anulare a taxe auto prin ordonanţă de urgenţă şi consideră că eliminarea acesteia ar face dreptate celor care au fost păgubiţi.

32 afișări
Imaginea articolului ACR susţine cererea preşedintelui Băsescu de anulare a taxei auto

ACR susţine cererea preşedintelui Băsescu de anulare a taxei auto (Imagine: www.acr.ro)

"Opinia preşedintelui este corectă, având în vedere că şi aşa gradul de motorizare este mic. Într-adevăr, taxa auto îi desconsideră pe români, iar eliminarea ei ar face dreptate celor păgubiţi", a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, şeful direcţiei de organizare a clubului, Ilie Gabra.

El a afirmat că autorităţile nu au renunţat la taxă, din cauza presiunii unor grupuri de interese, deşi ACR a sesizat anul trecut Comisia Europeană (CE) cu privire la eliminarea taxei de primă înmatriculare, iar CE a avut reacţii dure la adresa Guvernului.

CE va analiza cererile ACR, a spus Gabra.

"Oficialii europeni se vor deplasa în România şi vor analiza petiţiile pe care le-am depus. Nu se va accepta ca Guvernul să continue cu sistemul actual al taxei. Au încercat tot felul de denumiri ale taxei şi mai pot încerca, însă nu fac altceva decât să arunce praf în ochi (...) ACR consideră că această taxă auto este o formă de a acoperi deficitul bugetar, pentru că vorbim despre sume astronomice. Este un aspect imoral să impunem noi biruri românilor", a arătat reprezentantul ACR.

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis, marţi, o scrisoare premierului Călin Popescu Tăriceanu, în care îi cere să anuleze prin ordonanţă de urgenţă taxa auto, acuzându-l pe şeful Guvernului că prin aplicarea unor astfel de măsuri îi desconsideră pe români.

Tăriceanu a declarat, marţi, că Băsescu este în căutare de voturi ieftine şi nu a înţeles importanţa taxei auto, arătând că îi va solicita şefului statului să nu îi mai trimită scrisori, pe care oricum le vede la televizor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici