Acţionarii BVB au ales cinci administratori

Acţionarii BVB au ales cinci dintre viitorii opt administratori, respectiv Octavian Molnar, Lucian Isac, Daniel Ţepeş, Ciprian Zah şi Siminel Andrei.

308 afișări
Imaginea articolului Acţionarii BVB au ales cinci administratori

Acţionarii BVB au ales cinci administratori

Molnar este directorul general al firmei de brokeraj IFB Finwest, Isac ocupă aceeaşi funcţie la Estinvest, iar Ţepeş este director general şi acţionar majoritar la HTI Valori Imobiliare. Ciprian Zah este susţinut de SSIF Broker, iar Siminel Andrei este administratorul Broadhurst.

Molnar, Isac, Ţepeş şi Zah au primit puţin peste 50% din voturi, iar Andrei 64,4%.

Molnar este unul dintre actualii administratori ai bursei şi a primit astfel un nou mandat.

În prima fază a alegerilor pentru Consiliul de Administraţie (CA) fiecare acţionar a ales câte opt candidaţi, dintre cele 30 de propuneri.

În această etapă au fost respinşi directorul Corporate Affairs al Electrica, Eugen Brădean, avocatul Radu Ghidermic, susţinut de firma de brokeraj HB Invest din Braşov, şi Alexandru-Bogdan Garbu, candidatul propus de KD Capital Management, întrucât au primit doar 1,6%, 0,44% şi respectiv 1,98% din voturi.

Iniţial a fost respins şi avocatul Alina Cobuz, care figura cu doar câteva voturi. Cobuz a făcut însă contestaţie, voturile au fost renumărate şi s-a constatat că avocatul primise de fapt 7,6% din opţiuni.

În etapa a doua, acţionarii BVB au mai eliminat cinci candinaţi, care au avut sub 2% din numărul de voturi. Astfel, au fost respinşi Cristian Laurenţiu Andrei, propus de Equity Invest, Costin Mergiani, care a candidat din partea firmei de brokeraj KD Capital Management, Marius Plugaru, candidatul din partea GM Invest, Adrian Ştefănescu, membru al Comisiei de Admitere la Tranzacţionare a BVB, şi Liviu Ţibichi, preşedintele - director general al Transilvania Capital.

În cea de-a treia etapă au fost eliminaţi alţi cinci candidaţi, dintre care doi actuali membri în CA - Adrian Mănăilă, acţionarul majoritar al firmei Elda Invest, şi Rareş Nilaş, directorul general al BT Securities. Cei doi au primit 8,13%, respectiv 10,53% din voturi. Ceilalţi trei sunt Valerian Ionescu, Vergil Popescu şi Alina Cobuz.

Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor şi actual vicepreşedinte al CA al BVB, a cerut în timpul numărării voturilor de la al treilea tur al alegerilor reverificarea cvorumului, susţinând că unii acţionari au plecat în timpul şedinţei şi au lăsat buletinele lor de vot altor acţionari. Dacă nu vor fi prezenţi cel puţin 50% plus unu din acţionari şedinţa va fi suspendată, urmând să fie reconvocată o nouă AGA.

La renumărare s-a constatat că sunt prezenţi 81,5% dintre acţionari.

Etapa a patra a alegerilor a fost anulată, întrucât au votat unele persoane care nu se înscriseseră la renumărarea cvorumului.

Totodată, unul dintre cei interesaţi de funcţia de membru în CA - Mircea Solovăstru - şi-a retras candidatura.

La faza a cincea a alegerilor, un actual administrator, Ovidiu Pop, a fost eliminat, primind 12,9% din voturi. Un alt candidat, Lucian Isar, a fost de asemenea respins, având 11,7% din opţiuni.

Acţionarii BVB au negociat intens împărţirea locurilor în CA, fiind constituite două mari grupări, dintre care una formată din cei mai mari acţionari ai bursei de la Sibiu, respectiv firmele de brokeraj HTI Valori Mobiliare, SSIF Broker, IFB Finwest şi Prime Transaction, care l-au susţinut pe Stere Farmache, preşedintele CA al BVB, reales vineri în funcţie. A doua grupare reuneşte majoritatea celorlalţi acţionari.

Iniţial s-au înscris pentru funcţia de administrator 31 de persoane, dar Septimiu Stoica şi-a retras candidatura.

Tot vineri acţionarii BVB l-au reales pe Stere Farmache în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, cu 57% din voturi.

BVB are 319 acţionari, dintre care cei mai mari sunt firme de brokeraj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici