Acţionarii Dornafarm au aprobat fuziunea cu Remedia, proiectul urmând să fie analizat în AGEA

Acţionarii Dornafarm Suceava au aprobat, marţi, fuziunea cu Farmaceutica Remedia, acesta din urmă în calitate de societate absorbantă, proiectul urmând să fie discutat la următoarea adunarea generală extraordinară.

240 afișări

Conducerea distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia Deva şi-a anunţat, în urmă cu două săptămâni, intenţia de a prelua prin absorbţie firma Dornafarm din Suceava.

Acţionarii Dornafarm au decis şi amânarea fuziunii prin absorbţie cu firmele Farmastop Services Bucureşti şi Farmacia Gara de Nord, dar şi prelungirea, cu un an, a unei linii de credit de 5,4 milioane lei.

Remedia este controlată în proporţie 71,05% de preşedintele Consiliului de Administraţie, Valentin Norbert Ţăruş. În acţionariat se mai regăseşte administratorul de investiţii Artio Global Management, fost Julius Baer Investment Management, cu mai puţin de 5% din capital, în timp ce AHG Simcor Industry, filiala din România a companiei germane AHG Industry, cu activităţi în industria exploatărilor miniere, are 9,67% din acţiuni.

Firma are un capital de 9,8 milioane lei, divizat în 98,5 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei. Titlurile Remedia au încheiat şedinţa bursieră de marţi la preţul de 0,17 lei. La această cotaţie, capitalizarea firmei este de 16,7 milioane lei.

Distribuitorul farmaceutic Farmaceutica Remedia Deva a înregistrat, anul trecut, pierderi de circa trei milioane de lei, după ce în 2007 a avut un profit de 380.000 de lei. Farmaceutica Remedia a raportat în 2008 o cifră de afaceri de 134,5 milioane de lei, ceea ce reprezintă un avans de 22%, comparativ cu anul precedent, când indicatorul a fost de 110 milioane de lei.

Principalul acţionar al Dornafarm este farmacistul Ovidiu Constantin Rabanca, cu o participaţie de 32,99% din acţiuni. Restul titlurilor sunt în posesia investitorilor minoritari.

Dornafarm are un capital social de 6,14 milioane de lei, împărţit în 12,28 milioane acţiuni, cu o valoarea nominală de 0,5 lei.

Firma este listată pe piaţa Rasdaq, dar în prezent este oprită de la tranzacţionare.

Cel mai recent transfer cu acţiunile firmei a avut loc la 26 martie, la un preţ de 0,28 lei/titlu, în creştere cu 21,74% faţă de referinţă, astfel că Dornafarm are o capitalizare de 3,44 milioane de lei.

Cifra de afaceri Dornafarm a scăzut, anul trecut, cu 15%, la 18 milioane lei, de la 20,69 milioane lei, valoare înregistrată în 2007.

De asemenea, distribuitorul şi-a redus pierderile de peste trei ori, de la 138.000 lei, în 2007, la circa 40.000 lei.

Dornafarm deţine trei depozite de medicamente în Suceava, 11 farmacii, laboratorul farmaceutic Galenic şi are în portofoliu 34 de produse farmaceutice sub marcă proprie. Farmaceutica Remedia are nouă depozite şi o reţea de 45 de farmacii în judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu şi Timiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici