Acţionarii FP au aprobat oferta Franklin Templeton pentru administrarea Fondului

Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat, luni, oferta Franklin Templeton şi contractul privind administrarea Fondului, potrivit unor surse din acţionariat.

18 afișări
Imaginea articolului Acţionarii FP au aprobat oferta Franklin Templeton pentru administrarea Fondului

Acţionarii FP au aprobat oferta Franklin Templeton pentru administrarea Fondului (Montaj foto)

Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat, luni, oferta Franklin Templeton şi contractul privind administrarea Fondului, potrivit unor surse din acţionariat.

Directoratul Fondului Proprietatea a convocat pentru luni o Adunare Generală Ordinară a Acţionarilor şi o Adunare Generală Extraordinară.

Pe ordinea de zi a adunării ordinare s-au regăsit, printre altele, aprobarea ofertei Franklin Templeton şi a termenilor şi condiţiilor contractului de management, precum şi aprobarea politicii de investiţii asumată de Franklin Templeton.

Toate subiectele de pe ordinea de zi au fost aprobate, cu 99,85% din voturile celor prezenţi, a declarat un acţionar privat.

El a precizat că Ministerul Finanţelor Publice a avut câteva obiecţii la unii termeni din contract, care ţin de formularea prevederilor respective, nu de cifre. Aceşti termeni vor fi rediscutaţi, a adăugat acţionarul.

El a mai spus că Franklin Templeton a anunţat, de asemenea, că FP va fi listat la bursă anul viitor.

În Adunarea Generală Extraordinară investitorii vor analiza vânzarea participaţiei deţinute de FP la CEZ Distribuţie, CEZ Vânzare şi CEZ Servicii.

Guvernul a mandatat, recent, Ministerul Finanţelor să susţină la Adunarea Generală a Acţionarilor FP încheierea contractului privind administrarea Fondului cu Franklin Templeton şi să prezinte Executivului, în săptămâna în curs, forma finală a contractului, spre aprobare.

Fondul Proprietatea a fost creat ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de bunuri în timpul regimului comunist.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici