Acţiunile companiilor de securitate cibernetică cresc în urma atacului global al ransomware WannaCry

Acţiunile companiilor de securitate cibernetică au crescut, luni, la deschiderea burselor europene, după ce atacul ransomware WannaCry a afectat fabrici auto, printre care şi Dacia Mioveni, spitale, magazine, şcoli, instituţii şi chia ministere din toată lumea, scrie Reuters.

417 afișări
Imaginea articolului Acţiunile companiilor de securitate cibernetică cresc în urma atacului global al ransomware WannaCry

Acţiunile fondului de investiţii ISE, tranzacţionate pe bursa din Londra, care vizeaz printre altele firmele de securitate cibernetică Fireeye şi Symantec şi producătorul de software Cisco Systems, au crescut cu 0,9% în debutul şedinţei de tranzacţionare.

Acţiunile listate la bursă ale firmei de securitate Sophos au crescut cu 3,6%, atingând un record.

Atacul cibernetic care a avut loc vineri a fost prezent în 150 de ţări din lume, întrerupând operaţiunile mai multor companii, printre care şi cele ale producătorului francez Renault.

Europol a anunţat, luni, că atacul a afectat 200.000 de instituţii şi companii din cel puţin 150 de ţări.

Agenţia de securitate guvernamentală a Franţei ANSSI suţine că Renault nu este singura companie afectată, avertizând că există posibilitatea unor alte atacuri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici