Recomandările Bitdefender în faţa atacurilor cibernetice MASIVE: Cei afectaţi de atacul informatic să anunţe autorităţile şi să nu plătească răscumpărarea

Bogdan Botezatu, Senior eThreat Analyst în cadrul companiei Bitdefender ,a făcut o serie de recomandări companiilor sunt afectate de atacul cibernetic care -sa produs începând cu ziua de vineri.

2899 afișări
Imaginea articolului Recomandările Bitdefender în faţa atacurilor cibernetice MASIVE: Cei afectaţi de atacul informatic să anunţe autorităţile şi să nu plătească răscumpărarea

Recomandările Bitdefender în faţa atacurilor cibernetice MASIVE: Cei afectaţi de atacul informatic să anunţe autorităţile şi să nu plătească răscumpărarea

Companiile care sunt afectate de atacul cibernetic care a afectat mai multe zeci de mii de sisteme rulând sistemul de operare Microsoft Windows începând de vineri ar trebui să anunţe autorităţile competente şi să nu plătească răscumpărarea cerută în schimbul decriptării datelor, a declarat pentru ZF Bogdan Botezatu, Senior eThreat Analyst în cadrul Bitdefender, unul dintre cei mai mari jucători globali de pe piaţa de securitate IT, care a fost înfiinţat şi este controlat de familia de antreprenori români Măriuca şi Florin Talpeş.

„Recomandăm însă ca, în cazul unei infecţii, toate entităţile afectate să deruleze demersuri legale pentru semnalizarea atacului către autorităţi şi să nu plătească recompensa”, a spus Botezatu.

Solicitat să comenteze situaţia de la uzinele Dacia, care şi-a întrerupt activitatea ca urmare a problemelor experimentate cu sistemele de IT, reprezentantul Bitdefender a evitat să se pronunţe, menţionând absenţa unor informaţii oficiale despre cee întâmplate. „Nu exista informaţii publice referitoare la tipul atacului care a afectat uzina Dacia”.

Conform presei internaţionale şi o uzină a grupului Renault din Franţa a fost închisă, situaţie ce sugerează că problema de la Dacia ar putea fi legată de politica de securitate IT implementată la nivel de grup, şi nu de o vulnerabilitate locală.

CITEŞTE CONTINUAREA PE ZF.RO.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici