- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (01.06.2022, 13:13)
- Eduard Ivanovici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Acţiunile companiilor energetice domină lista câştigătorilor incluşi în indicele S&P 500
În timp ce indicele american S&P 500 se chinuie să treacă peste pierderea de circa 14% din 2022, sectorul energetic se îndreaptă către noi maxime, informează Ziarul Financiar.
Urmărește
195 afișări
Segmentul energetic a înregistrat o creştere considerabilă în ultimii doi ani, pe măsură ce preţul petrolului continuă să urce pe fondul cererii tot mai mari şi ofertei constrânse de actualul context geopolitic. Nivelul ridicat de cerere vine într-o perioadă în care numărul de călătorii va creşte semnificativ, în vreme ce economiile continuă să treacă peste şocurile provocate de pandemie, notează Business Insider.
De asemenea, situaţia actuală este influenţată masiv de sancţiunile lansate de statele vestice asupra petrolului rusesc ca urmare a războiului din Ucraina şi de lipsa de investiţii a companiilor energetice din Statele Unite. Numărul de platforme petroliere din SUA reprezintă doar o treime prin comparaţie cu nivelul maxim atins în 2014, conform furnizorului de date Baker Hughes.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„În slujba țării”, cartea lui Nicolae Ciucă, e gata de lansare. Ion Cristoiu a citit-o: „Se vrea un Președinte cuminte”
-
Soluţia ingenioasă găsită de ucraineni ca să-şi trimită copiii la şcoală pe timp de război
-
Armele continuă să facă victime în SUA. Incident pe o autostradă din Kentucky
-
Salvamont: 21 de persoane au fost salvate în urma intervenţiilor de sâmbătă
Marţi, preţul unui baril West Texas Intermediate (WTI) a ajuns la aproape 120 de dolari, cu doar 18% sub recordul stabilit în 2008, respectiv 147 de dolari per baril. Unii analişti sunt de părere, de altfel, că barilul WTI va ajunge la nivelul din 2008 până la finalul actualului an.
Preţurile mari ale petrolului se transpun în profituri mai consistente pentru companiile energetice, fapt reflectat şi în preţul acţiunilor.
Acţiunile din domeniul energetic continuă să domine lista câştigătorilor incluşi în S&P 500. Marţi, cel puţin şase companii energetice au stabilit noi recorduri pe bursă în SUA, printre care se numără societăţi precum Chevron, Valero şi ConocoPhillips.
Totodată, giganţi precum Exxon Mobil şi Hess sunt la maximul ultimilor ani, iar industria energetică a crescut cu peste 60% de la începutul anului până în prezent, după ce în timpul crizei generate de coronavirus, preţul petrolului intrase pentru scurt timp în teritoriu negativ.
Conform datelor FactSet, veniturile sectorului energetic din SUA au crescut cu 14% în T1/2022 faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, iar profiturile au urcat cu 268% în acelaşi interval de timp.
Fără industria energetică, rata de creştere a veniturilor cumulate din S&P 500 ar scădea de la 9,2% la 3,2%, în condiţiile în care sectorul respectiv reprezintă doar 5% din indice.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Internetul e în șoc: Nikocado Avocado, youtuberul care s-a filmat mâncând până la obezitate morbidă, a slăbit peste 100 de kilograme: „A fost experimentul vieții mele”
Citește pe www.zf.ro: Cartierul din Bucureşti care începe să fie evitat de clienţi şi zona unde preţurile explodează mai repede ca oricând
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Zeci de mii de oameni protestează în Franța după numirea lui Michel Barnier ca prim-ministru: „Opriți lovitura de stat a lui Macron”
Criză fără precedent în Germania: Piaţa forţei de muncă a ţării suferă de o „moarte prin o mie de tăieturi”. În industrie nu se mai găsesc joburi bine plătite, giganţii auto precum VW, BMW şi Mercedes dau afară pe capete, iar Volkswagen vorbeşte despre primele închideri de fabrici în Germania din istoria de 87 de ani a companiei
Cine este femeia care tocmai a devenit cea mai bogată din lume, cu avere de aproape 90 de miliarde de dolari. De ce a surclasat-o pe cea care deţinea anterior această poziţie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
PROSPORT.RO
Diana Șoșoacă: ,,Primul meu SOȚ este însurat cu una dintre cele mai bune prietene de-ale mele. Nu toți avem norocul să avem căsătorii îndelungate”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe