Acţiunile europene au închis în scădere

Acţiunile celor mai mari companii europene au încheiat tranzacţiile de joi în scădere, după aproape două săptămâni de evoluţie ascendentă, din cauza unor noi temeri legate de criza datoriilor din Portugalia care au determinat investitorii să marcheze profiturile, transmite Reuters.

4 afișări

Indicele spaniol IBEX 35, PSI 20 din Portugalia şi FTSE MIB din Italia au scăzut cu 1,2%-1,5%.

FTSEurofirst 300 a scăzut cu 0,5%, dar pe ansamblul primului trimestru a urcat cu 0,6%.

"Riscurile se menţin, astfel încât investitorii au marcat profiturile obţinute pe parcursul trimestrului", a declarat David Thebault, şeful departamentului de tranzacţii la compania Global Equities.

Unele dintre acţiunile cu performanţe bune în ultimele trei luni au consemnat joi printre cele mai mari scăderi, astfel încât titlurile Credit Agricole au coborât cu 3,6%, iar Societe Generale cu 3,4%.

Titlurile celor două bănci au încheiat trimestrul cu creşteri de 22%, respectiv 14%.

Indicele londonez FTSE 100 a scăzut cu 0,66%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,22% şi CAC 40 al bursei din Paris a pierdut 0,88%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici