Doi morţi şi cinci dispăruţi după o presupusă coliziune cu o ambarcaţiune pe Dunăre, în Ungaria

Două persoane au murit şi alte cinci sunt date dispărute în urma coliziunii dintre o ambarcaţiune cu motor de mici dimensiuni şi o navă de croazieră pe fluviul Dunărea, la nord de Budapesta, sâmbătă noaptea, a anunţat poliţia ungară, citată de Reuters.

Urmărește
298 afișări
Imaginea articolului Doi morţi şi cinci dispăruţi după o presupusă coliziune cu o ambarcaţiune pe Dunăre, în Ungaria

Doi morţi şi cinci dispăruţi după o presupusă coliziune cu o ambarcaţiune pe Dunăre, în Ungaria

Cadavrul unui bărbat adult a fost găsit în apropiere de locul accidentului, în timp ce cel al unei femei a fost recuperat mai în aval, iar unităţile de intervenţie în caz de dezastru încă mai căutau cele cinci persoane dispărute, a declarat duminică poliţia.

Un purtător de cuvânt al poliţiei din Budapesta, Soma Csecsi, a declarat că opt adulţi se aflau la bordul bărcii mici cu motor în momentul presupusei coliziuni.

Accidentul a fost anunţat sâmbătă seara, după ce poliţia a vorbit cu un bărbat găsit cu o rană sângerândă la cap în apropierea drumului principal de lângă râu, în apropiere de Veroce, la 55 km nord de Budapesta.

„Poliţia a vorbit cu bărbatul şi, din comunicarea iniţială a acestuia, a tras concluzia că a fost probabil victima unui fel de accident de barcă”, a declarat Csecsi.

Cadavrul unui bărbat a fost recuperat la sud de Veroce, în timp ce cadavrul unei femei a fost găsit mai în aval, lângă un pod de la periferia nordică a Budapestei, unde poliţia a recuperat şi barca cu motor avariată, a precizat el.

„În momentul accidentului, în zonă se afla o navă de croazieră, care a fost oprită în localitatea Komarom, unde poliţia a stabilit că nava este avariată pe o parte”, a precizat el.

Presa de stat ungară a difuzat imagini cu o navă de croazieră ancorată, cu o lungime de 109 metri, identificată ca fiind Heidelberg, cu sediul în Elveţia. Nu a fost imediat clar câte persoane se aflau la bord sau naţionalitatea acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici