Acţiunile Facebook au depăşit pentru prima dată din mai anul trecut preţul de listare de 38 dolari

Acţiunile Facebook au crescut cu aproape 2% în deschiderea şedinţei de miecuri, la 38,31 dolari, depăşind astfel pentru prima dată începând din mai anul trecut preţul de listare a companiei, de 38 de dolari pe titlu, potrivit MarketWatch.

135 afișări
Imaginea articolului Acţiunile Facebook au depăşit pentru prima dată din mai anul trecut preţul de listare de 38 dolari

Acţiunile Facebook au depăşit pentru prima dată din mai anul trecut preţul de listare de 38 dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Facebook a închis marţi în urcare cu 6,15%, la 37,61 dolari, după creşteri puternice în ultimele şedinţe, susţinute de rezultatele financiare bune anunţate de companie săptămâna trecută. La avansul de miercuri al cotaţiei Facebook a contribuit un anunţ al companiei privind un program care ar putea creşte veniturile prin sprijinirea dezvoltatorilor de jocuri pentru smartphone-uri.

Anul trecut, acţiunile Facebook s-au prăbuşit până la 17,55 dolari, după ce s-au tranzacţionat în intervalul 38-45 de dolari în ziua listării. Ulterior, acţiunile au crescut treptat.

Facebook a înregistrat în trimestrul al doilea venituri de 1,81 miliarde de dolari, în urcare cu 53% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, şi un profit net de 333 milioane de dolari, rezultate care au depăşit estimările analiştilor şi confirmă strategia companiei de a investi masiv în servicii mobile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici