Acţiunile LinkedIn au scăzut cu 28%, după estimări pesimiste ale companiei privind profitul

Compania care operează reţeaua de socializare LinkedIn a estimat profit şi venituri pentru primul trimestru mai slabe decât anticipau analiştii de pe Wall Street, iar acţiunile au scăzut cu 28% în tranzacţiile derulate cu derivate, după închiderea orarului obişnuit de tranzacţii al bursei americane.

192 afișări
Imaginea articolului Acţiunile LinkedIn au scăzut cu 28%, după estimări pesimiste ale companiei privind profitul

Acţiunile LinkedIn au scăzut cu 28%, după estimări pesimiste ale companiei privind profitul

Pentru trimestrul al patrulea, LinkedIn, care operează cea mai mare reţea online din lume destinată profesioniştilor, a anunţat o încetinire a creşterii veniturilor din publicitate la 20%, de la un ritm de creştere de 56% în anul anterior, întrucât conţinutul publicitar afişat automat de Google face mai puţin atractiv pentru companiile de publicitate sistemul tradiţional al LinkedIn.

Compania a investit masiv în extinderea prin achiziţia de companii, angajarea de personal şi creşterea prezenţei în China şi pe alte pieţe din afara SUA, cu obiectivul de a-şi întări cele mai importante servicii pe care le furnizează, cele de recrutare.

Acest serviciu, care face legătura între companiile de recrutare şi persoanele aflate în căutare de loc de muncă, se află sub presiune în Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi Asia-Pacific, din cauza "actualelor condiţii economice globale", a declarat directorul financiar, Steve Sordello.

Compania a anunaţat că va retrage un produs de publicitate online, Lead Accelerator, în prima jumătate a anului, urmând ca acest proces să aibă un impact financiar negativ asupra veniturilor de cel puţin 50 de milioane de dolari în anul în curs.

LinkedIn a estimat un profit pe acţiune de circa 55 de cenţi în primul triemstru, cu mult sub estimarea analiştilor consultaţi de Reuters, de 74 de cenţi. Prognoza privind veniturile, de aproximativ 820 de milioane de dolari, s-a situat, de asemenea, sub aşteptările analiştilor, de 866,9 milioane de dolari.

Pentru ultimul trimestru al anului, LinkedIn a raportat o pierdere de 8,4 milioane de dolari, după ce în acelaşi interval al anului trecuit a obţinut prpfit. Veniturile au urcat cu 34%, la 861,9 milioane de dolari, însă efectul pozitiv a fost atenuat de o majorare similară a cheltuielilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici