Acţiunile marilor operatori aerieni scad puternic din cauza unui virus din Europa

Acţiunile marilor companii aeriene europene sunt în scădere puternică din cauza informaţiilor că un virus care poate provoca infecţii respiratorii grave se răspândeşte în Europa şi poate fi transmis de la om la om, amplificând riscul unei perturbări a traficului aviatic.

1123 afișări
Imaginea articolului Acţiunile marilor operatori aerieni scad puternic din cauza unui virus din Europa

Acţiunile marilor operatori aerieni scad puternic din cauza unui virus din Europa (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Titlurile International Consolidated Airlines Group (IAG), compania-mamă a British Airways, şi cele ale Air France-KLM sunt în declin cu 4,6%. Acţiunile Deutsche Lufthansa, al doilea mare operator aerian din Europa, au coborât cu până la 3,5%, transmite Bloomberg.

Infecţia cu acest virus se extinde, în Franţa fiind identificat un al doilea caz, după ce iniţial a apărut mai ales în Arabia Saudită. Primele cazuri au fost descoperite în septembrie anul trecut.

Virusul, care a provocat moartea a jumătate din cele 34 de persoane infectate, poate să fie transmis, limitat, şi de la om la om, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

"Extinderea infecţiei poate afecta semnificativ călătoriile, pe termen scurt, a declarat Damian Brewer, analist la RBC Capital Markets în Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici