Acţiunile SSIF Broker au urcat cu 14,53%, deşi la revenirea la transfer au scăzut cu 9,4%

Cotaţia acţiunilor SSIF Broker a crescut cu 14,53% în prima oră de transfer, deşi la deschidere a scăzut cu 9,4%, după ce conducerea firmei a propus reducerea capitalului social cu 72,2 milioane lei, de la 144,7 milioane lei la 72,5 milioane lei, pentru acoperirea pierderilor de anul trecut.

6 afișări

La ora 12:10, acţiunile SSIF Broker aveau una dintre cele mai bune evoluţii din piaţă, fiind tranzacţionate la 0,134 lei, după ce în primele tranzacţii cotaţia a coborât la 0,106 lei. Preţul este, totuşi, de peste trei ori mai redus faţă de valoarea nominală a titlurilor, de 0,5 lei.

Titlurile firmei de brokeraj au fost suspendate de la tranzacţionare în prima oră a şedinţei pentru informarea investitorilor în legătură cu propunerea Consiliului de Administraţie al firmei. După ora 11:20 ordinele de cumpărare pentru acţiunile SSIF Broker au depăşit de peste cinci ori oferta şi preţurile au urcat semnificativ raportat la ultima cotaţie de marţi, de 0,117 lei.

Tranzacţiile cu acţiunile SSIF Broker cumulau 424.000 de lei, respectiv a patra lichiditate din piaţă.

SSIF Broker a încheiat anul trecut cu pierderi de 70,6 milioane lei, după ce a înregistrat provizioane de 72,4 milioane lei ca urmare a scăderii valorii de piaţă a acţiunilor din portofoliu.

Consiliul de Administraţie al firmei a propus ca reducerea capitalului social să se realizeze prin diminuarea valorii nominale a acţiunilor, fără modificarea numărului de titluri. Firma de brokeraj are un capital social de 144,7 milioane lei, divizat în 289,4 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,5 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici