Activităţile grupului minier francez Eramet au fost „oprite” după lovitura de stat din Gabon

  • Grupul minier francez Eramet anunţă că şi-a „oprit” activitatea în Gabon, în urma loviturii de stat militare, informează AFP.
  • Compania "monitorizează" situaţia pentru a "proteja siguranţa angajaţilor şi integritatea instalaţiilor".
647 afișări
Imaginea articolului Activităţile grupului minier francez Eramet au fost „oprite” după lovitura de stat din Gabon

Sursa foto: AP

Activităţile grupului minier francez Eramet au fost "oprite" în Gabon în urma loviturii de stat militare care l-a vizat pe preşedintele Ali Bongo, a anunţat miercuri compania.

"În urma ultimelor evenimente, grupul şi-a <oprit> activităţile în Gabon şi <monitorizează> situaţia pentru a <proteja siguranţa personalului şi integritatea instalaţiilor>", a precizat compania.

Eramet are aproximativ 8.000 de angajaţi în această ţară, majoritatea gabonezi.

Anunţul a provocat o scădere a cotaţiei acţiunilor Eramet la Bursa de la Paris, pierzând 18,83%, până la 61,85 euro, în jurul orei 9.55.

Grupul îşi desfăşoară activitatea în Gabon prin intermediul a două filiale. Una dintre ele, Comilog, este specializată în extracţia de mangan, un mineral în care Eramet este al doilea producător mondial de calitate superioară. Setrag, cea de-a doua filială a grupului francez, exploatează linia de cale ferată care leagă coasta atlantică de sud-estul ţării, bogat în minerale, prin pădurea ecuatorială a Gabonului.

Miercuri dimineaţă, un grup de ofiţeri superiori au anunţat că au preluat puterea, după ce autoritatea electorală anunţase că preşedintele Ali Bongo Odimba a fost reales pentru al treilea mandat. Militarii au declarat că alegerile sunt anulate, toate frontierele sunt închise până la noi ordine, iar instituţiile statului sunt dizolvate.

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a declarat că, dacă se confirmă lovitura de stat, evoluţia va spori instabilitatea din regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici