Aderarea parţială a României la Spaţiul Schengen, salutată de mediul de afaceri

Pentru mediul de afaceri şi pentru IMM-uri este foarte importantă decizia Consiliului European privind aderarea parţială a României la Spaţiul Schengen, care înseamnă ridicarea controalelor la frontierele aeriene şi maritime din 31 martie 2024, arată CNIPMMR.

378 afișări
Imaginea articolului Aderarea parţială a României la Spaţiul Schengen, salutată de mediul de afaceri

Aderarea parţială a României la Spaţiul Schengen, salutată de mediul de afaceri

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) arată, într-un comunicat, că este foarte importantă decizia Consiliului European privind aderarea parţială a României la Spaţiul Schengen, care înseamnă ridicarea controalelor la frontierele aeriene şi maritime din 31 martie 2024.

„Pentru mediul de afaceri şi pentru IMM-uri este foarte important acest pas care va facilita comerţul prin scăderea costurilor de transport pentru mărfurile şi bunurile româneşti la export. În acelaşi timp, Spaţiul Schengen este atractiv
pentru turişti, iar aderarea României va atrage mai mulţi vizitatori străini, având un impact pozitiv asupra industriei turismului”, relevă sursa citată.

Potrivit comunicatului, CNIPMMR va continua să susţină integrarea României la spaţiul Schengen pe graniţele terestre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cnipmmr,
schengen,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici