Adoptarea criptomodelor un eşec? Bitcoinul scade masiv pe fondul dezastrului din El Salvador

1183 afișări
Imaginea articolului Adoptarea criptomodelor un eşec? Bitcoinul scade masiv pe fondul dezastrului din El Salvador

Bitcoinul se află pe minus cu 9,4% în ultimele 24 de ore, scăzând de dimineaţă cu până la 14% pe fondul deciziei autorităţilor din El Salvador de a adopta moneda digitală ca mijloc oficial de plată, notează Yahoo Finance.

În prezent, cea mai valoroasă criptomonedă din lume se tranzacţionează la circa 46.200 de dolari, după ce depăşise cu mult pragul de 50.000 de dolari în ziua de marţi, 7 septembrie.

Unii cetăţeni salvadorieni şi-au manifestat dezacordul în ceea ce priveşte decizia Congresului, în condiţiile în care se tem că volatilitatea Bitcoinului va genera un grad prea ridicat de risc în rândurile investitorilor. Totodată, populaţia şi-a exprimat incertitudinea cu privire la activităţile ilegale şi tranzacţiile ilicite realizate prin intermediul monedei virtuale.

Marţi, peste 1.000 de oameni au protestat împotriva adopţiei Bitcoinului ca mijloc de plată.

„Există frici conform cărora ţara va deveni cunoscută drept un paradis al deţinerilor în Bitcoin, fapt ce ar putea atrage un tip nepotrivit de investiţii din partea unor grupuri infracţionale care încearcă să rămână anonime”, spune Susannah Streeter, analist de piaţă în cadrul companiei de servicii financiare Hargreaves Lansdown din Londra.

Totodată, decizia s-a confruntat cu o serie de probleme tehnice. Iniţial, portofelul digital Chivo, dezvoltat de guvernul din San Salvador, nu a fost disponibil pe platformele Apple şi Huawei.

Ulterior, aplicaţia nu a putut face faţă numărului de înregistrări, iar guvernul a fost nevoit să oprească temporar operaţiunile pentru a creşte capacitatea platformei.

Odată ce preţul a început să scadă brusc, preşedintele salvadorian Nayib Bukele a scris pe Twitter că ţara a „profitat de declin” şi a cumpărat alţi 150 de Bitcoini. În total, El Salvador deţine 550 de criptomonede care valorează circa 27 de milioane de dolari.

De altfel, au scăzut şi acţiunile unor companii care au expunere pe piaţa crypto, precum Coinbase (minus 4%) şi MicroStrategy (minus 9%).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici