Adrian Sârbu: Ce am face tu sau eu în locul domnului Ciolacu, când ai un deficit bugetar cu 10 miliarde de euro peste cele 14 deja prognozate?

Simplu: Am tăia 10 miliarde de euro din costuri. Pentru Ciolacu această opţiune nu există. Ştie Marcel de ce!

4074 afișări
Imaginea articolului Adrian Sârbu: Ce am face tu sau eu în locul domnului Ciolacu, când ai un deficit bugetar cu 10 miliarde de euro peste cele 14 deja prognozate?

Coaliţia PSD-PNL caută soluţia salvatoare să acopere gaura bugetară de 10 mld. euro. Creşterea taxelor este iminentă şi în vizor se află toate cele 40 de taxe

În tot acest timp în care în piaţă sunt vehiculate zeci de scenarii de creşteri de taxe, mediul de afaceri fierbe şi cere să fie consultat pentru orice modificare fiscală.

Coaliţia de guvernare PSD-PNL caută soluţiile pentru acoperirea găurii bugetare care, conform lui Tănase Stamule, economist care participă la discuţii din partea PNL, a ajuns la 10 mld. euro la şase luni din 2023. Conform informaţiilor ZF, soluţia va fi un mix între majorarea veniturilor la buget, în mod cert prin creşteri de taxe, şi reducerea de cheltuieli publice, care sunt scăpate de sub control.

Citeşte continuarea AICI

Opinie Cristian Hostiuc, director editorial ZF: Premierul Ciolacu are de ales: ori majorează acum taxele şi impozitele plus reducerea cheltuielilor bugetare, ori vinde toată Hidroelectrica ca să facă rost rapid de 40 mld. lei, cât este gaura bugetară. Sau poate să nu facă nimic, dar aruncă în aer stabilitatea economică, politică şi socială a României, adică practic ne aruncă într-un război

Nimeni nu vrea majorări de taxe, impozite, nimeni nu vrea introducerea altor taxe, şi pe bună dreptate. Chiar şi preşedintele Iohannis, care de obicei este extrem de laconic, a reamintit publicului că nu susţine majorarea taxelor şi impozitelor.

Companiile, organizaţiile patronale, camerele de comerţ, brokerii, adică toată lumea businessului, avertizează că orice modificare a sistemului fiscal în sensul majorării de taxe şi impozite sau eliminarea facilităţilor fiscale – IT, construcţii, agricultură şi industrie alimentară – va arunca în aer economia.

Citeşte continuarea AICI

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici