Adriana Kugler devine primul guvernator latino-american al Fed

Senatul american a confirmat-o joi pe economista Băncii Mondiale Adriana Kugler în Consiliul guvernatorilor Rezervei Federale: Ea va deveni prima persoană latino-americană care face parte din boardul instituţiei.

404 afișări
Imaginea articolului Adriana Kugler devine primul guvernator latino-american al Fed

Sursa foto: Twitter

Kugler, ale cărei cercetări s-au axat pe pieţele muncii, este prima persoană latino-americană care se alătură consiliului băncii centrale americane în cei 109 ani de istorie a acesteia, scrie Reuters.

„Este timpul ca latino-americanii să fie luaţi în serios ca parte esenţială a familiei şi economiei noastre americane”, a declarat senatorul democrat Bob Menendez, menţionând că 62 de milioane de latino-americani consideră Statele Unite ca fiind acasă.

Confirmarea lui Kugler, a adăugat el, „înseamnă să schimbăm faţa conducerii, astfel încât instituţiile noastre - aceste organisme cărora le încredinţăm bogăţia şi prosperitatea viitoare a ţării noastre - să poată reflecta pe deplin naţiunea pe care o servesc".

Miercuri, Senatul i-a confirmat, de asemenea, pe guvernatorul Fed Philip Jefferson în funcţia de vicepreşedinte al Fed şi pe guvernatorul Fed Lisa Cook pentru un al doilea mandat.

Odată cu numirea lui Kugler, consiliul de administraţie al Fed are acum şapte membri, care, împreună cu cei 12 preşedinţi ai băncilor regionale ale băncii centrale, stabilesc politica monetară în condiţiile în care economia americană se apropie de o răscruce.

În ultimele 18 luni, Fed a majorat ratele dobânzilor cu 5,25 puncte procentuale în mod agresiv, în încercarea de a ţine în frâu inflaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici