Aeroportul Bucureşti-Otopeni va investi 6,7 milioane lei în dispozitive de detecţie a explozivilor

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti intenţionează să achiziţioneze, în februarie anul viitor, echipamente pentru detecţia explozivilor, în valoare de peste 6,7 milioane lei (1,88 milioane euro), se arată într-un anunţ al aeroportului.

1 afișare
Imaginea articolului Aeroportul Bucureşti-Otopeni va investi 6,7 milioane lei în dispozitive de detecţie a explozivilor

Aeroportul Bucureşti-Otopeni va investi 6,7 milioane lei în dispozitive de detecţie a explozivilor

Contractul va fi atribuit prin licitaţie deschisă, care va avea loc în 12 februarie, şi presupune instalarea a trei echipamente automate de detecţie a explozivilor tip EDS-CT pentru controlul bagajelor, precum şi asigurarea serviciilor de întreţinere a dispozitivelor.

Dispozitivul EDS-CT foloseşte o metodă avansată de scanare a bagajelor, combinând sistemul clasic, prin raze X (EDS), de detectare a explozibilului, cu tehnologia CT (tomograf), folosită şi în medicină.

Echipamentele vor fi livrate în maxim 90 de zile de la semnarea acordului, iar firma câştigătoare trebuie să asigure şi instruirea angajaţilor care vor manipula dispozitivele.

Pentru acest an, reprezentanţii aeroportului prognozează o creştere de 30% a numărului de pasageri, la 4,5 milioane, de la 3,51 milioane de pasageri în 2006.

Acţionarii societăţii sunt  Ministerul Transporturilor, cu 80% din capital, şi Fondul Proprietatea, cu 20%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici