Aeroportul Henri Coandă, locul cinci în topul european al traficului aerian de pasageri

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti ocupă locul cinci în topul aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creştere a traficului aerian în primele zece luni ale anului 2017, clasament realizat de Airports Council International – Europe, potrivit unui comunicat emis vineri de CNAB.

1025 afișări
Imaginea articolului Aeroportul Henri Coandă, locul cinci în topul european al traficului aerian de pasageri

Astfel, la categoria aeroporturilor cu 10-25 de milioane de pasageri pe an, Aeroportul Henri Coandă, care a avut o creştere de 16,7% a traficului aerian, a ocupat al cincilea loc.

„Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti s-a înscris pe un trend de creştere consistentă, surclasând aeroporturi precum: Lisabona, Berlin, Bruxelles, Atena, Milano, Praga sau Budapesta. Pentru atingerea potenţialului maxim de creştere, am impus ca priorităţi eficientizarea activităţii, reconfigurarea investiţiilor şi deblocarea rapidă a strategiei de dezvoltare a aeroportului, cu o continuă preocupare pentru siguranţă şi securitate”, a precizat directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), Bogdan Mîndrescu.

Conducerea CNAB a dispus în acest an o serie de măsuri care au redus timpul de aşteptare al pasagerilor la controlul documentelor. Astfel, capacitatea de procesare a pasagerilor Aeroportului Henri Coandă la ghişeele de control a crescut cu aproape 50% pe ambele fluxuri, de intrare şi de ieşire din ţară, iar timpul de aşteptare la controlul documentelor a scăzut de peste 10 ori (în prezent fiind de 2-5 minute).

De asemenea, pentru reducerea timpului de aşteptare la controlul de securitate pe fluxul de plecări, a fost dispusă optimizarea controlului pasagerilor şi bagajelor de mână, la Aeroportul Henri Coandă. Au fost amplasate paturi de role la toate liniile de control de securitate, au fost instalate sisteme de recuperare a tăvilor folosite pentru controlul bagajelor de mână şi au fost amplasate staţii de lucru pentru controlul secundar al acestor bagaje.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici