Afacerile Automobile Dacia au crescut anul trecut la 4,24 miliarde euro

Automobile Dacia şi-a consolidat poziţia de cea mai mare companie din România, după ce a înregistrat o cifră de afaceri de 4,24 miliarde euro în România în 2014, în creştere de la 4,16 mld. euro, a declarat Nicolas Maure, preşedintele Dacia, la evenimentul Industria Auto: motorul economiei româneşti.

229 afișări
Imaginea articolului Afacerile Automobile Dacia au crescut anul trecut la 4,24 miliarde euro

Afacerile Automobile Dacia au crescut anul trecut la 4,24 miliarde euro (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Dacia a produs 339.000 de masini în 2014. Lucrăm la aproape capacitate totală la Mioveni, ceea ce este foarte bine. Mioveni este încă o fabrică importantă pentru producţia brandului Dacia. Creşterea cifrei de afaceri de anul trecut vine atât din avansul vânzărilor de componente, cât şi din vânzarea unor maşini mai scumpe, precum Duster, chiar dacă producţia a scăzut uşor", a declarat Maure la evenimentul realizat în parteneriat cu Dacia, Porsche Leasing şi Garanti Leasing.

El a precizat că Dacia trimite la export 92% din producţia de la Mioveni şi 1,6 milioaene metri cubi de componente.

"Din 2004 am vândut către 3,3 milioane de de clienţi din 44 de ţări. Dacia reprezintă 2,8% din PIB-ul României şi 7,3% din exporturi. În 2014 am vândut peste 29.600 de maşini în România, avem o cotă de piaţă de peste 31%", a adăugat el.

Automobile Dacia a devenit în 2013 cea mai mare companie din România după cifra de afaceri raportată - 18,4 miliarde lei, devansând OMV Petrom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici