Afacerile din comerţ au crescut anul trecut cu 8,9%

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia vânzărilor auto, a crescut anul trecut, faţă de aceeaşi perioadă din 2014, cu 8,9% ca serie brută, susţinută de vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun, precum şi de cele de carburanţi şi produse nealimentare.

247 afișări
Imaginea articolului Afacerile din comerţ au crescut anul trecut cu 8,9%

Afacerile din comerţ au crescut anul trecut cu 8,9% (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au avansat cu 19,1%, comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate cu 5,8% şi vânzările de produse nealimentare cu 2,8%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

În luna decembrie, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna noiembrie atât ca serie brută cu 8,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,6%.

Faţă de decembrie 2014, creşterea celor doi indicatori s-a situat în ultima lună a anului trecut la 15,5%, respectiv cu 13%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici