Agenţia de Cadastru va realiza o bază de date cu tranzacţiile imobiliare

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) intenţionează să realizeze o bază de date, accesibilă on-line, care să cuprindă informaţii privind tranzacţiile imobiliare, măsură care are ca scop reducerea speculaţiilor pe piaţa de profil.

200 afișări
Imaginea articolului Agenţia de Cadastru va realiza o bază de date cu tranzacţiile imobiliare

Agenţia de Cadastru va realiza o bază de date cu tranzacţiile imobiliare

"Noul proiect, «Monitorizarea Pieţei Imobiliare», îşi propune să adune toate informaţiile privind tranzacţiile imobiliare şi să formeze o bază de date, care va putea fi accesată online, pe Internet. Astfel, fiecare cetăţean va putea să obţină date statistice cu privire la imobile, de la preţuri de tranzacţionare ale acestora pe diferite tipuri până la numărul de tranzacţii din diferite zone", se arată într-un anunţ al ANCPI.

Proiectul va fi realizat cu ajutorul Agenţiei de Cadastru, Publicitate Imobiliară şi Cartografie din Olanda.

Totodată, Banca Naţională a României (BNR) a anunţat că poartă discuţii atât cu asociaţia notarilor, cât şi cu Institutul Naţional de Statistică, pentru realizarea unor baze de date despre piaţa imobiliară.

Conducerea executivă a băncii centrale s-a întânit în acest sens, luni, cu reprezentanţi ai Uniunii Notarilor Publici. Datele vor fi utilizate de BNR în cadrul analizelor care stau la baza evaluărilor privind stabilitatea financiară.

Consiliul Concurenţei a anunţat săptămâna trecută că a început o analiză a pieţei imobiliare şi a serviciilor conexe tranzacţiilor din acest sector, care vizează structura şi mecanismele pieţei, precum şi identificarea şi corectarea eventualelor disfuncţionalităţi de natură anticoncurenţială în acest domeniu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici