Agenţiile de rating ar putea reintroduce România în "investment grade" în 2010

Analiştii BCR consideră că, într-un scenariu optimist, agenţiile de rating ar putea acorda din nou României calificativul de "investment grade" (risc redus pentru investiţii) în 2010, a declarat economistul-şef al băncii, Lucian Anghel.

11 afișări
Imaginea articolului Agenţiile de rating ar putea reintroduce România în "investment grade" în 2010

Agenţiile de rating ar putea reintroduce România în "investment grade" în 2010

"O îmbunătăţire a rating-ului de ţară este puţin probabilă în 2009, din cauza incertitudinilor care planează la nivel extern asupra abilităţii României de a reduce deficitul bugetar în apropiere de 3% din PIB. Respectarea condiţiilor aranjamentului financiar multilateral proactiv încheiat de România cu FMI şi UE devine astfel elementul-cheie care poate conduce într-un scenariu optimist la recâştigarea statutului "investment grade" în 2010", se arată în raportul Sinteze macroeconomice trimestriale al BCR.

Anghel a precizat că este nevoie de timp pentru ca agenţiile de rating să evalueze modul în care România va reuşi să gestioneze politica fiscală.

BCR anticipează că România va înregistra în acest an un defici bugetar de 4,6% din PIB, care va scădea la 4% în 2010 şi la 3,5% din PIB în 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici