AIG a dat prime de peste 12 milioane de dolari

Asigurătorul american AIG, salvat de la faliment cu fonduri publice de 170 de miliarde de dolari, a acordat vineri mai multor directori prime de peste 12 milioane de dolari, potrivit unui document primit de la companie de autoritatea de control a pieţelor financiare din SUA.

25 afișări
Imaginea articolului AIG a dat prime de peste 12 milioane de dolari

AIG a dat prime de peste 12 milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul financiar al AIG, David Herzog, a primit un bonus de un milion de dolari, iar directorului diviziei de asigurări corporale şi de proprietate, Kristian Moor, i-au fost vărsaţi 1,6 milioane de dolari, precizează documentul.

Totodată, conducerea companiei a autorizat indemnizaţii pentru un fost director al unităţii de asigurări de viaţă, Edmund Tse, care s-a retras din funcţie în acest an. Documentul citat nu indică suma acordată acestuia, însă Wall Steet Journal estimează că indemnizaţiile se cifrează la 14,4 miliarde de dolari.

AIG, cel mai mare asigurător din lume în prima parte a 2008 după capitalizarea de piaţă, a fost la începutul acestui an obiectul unui scandal legat de acordarea de prime totalizând 165 de milioane de dolari unor angajaţi, cu toate că a fost salvat de la colaps de autorităţile americane prin investiţii din fonduri publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici