AIG a semnat un acord "definitiv" cu Fed

American International Group (AIG) a semnat un acord "definitiv" cu Rezerva Federală americană (Fed), prin care banca centrală va oferi asigurătorului un credit de până la 85 miliarde de dolari, în schimbul preluării unei participaţii de 79,9%.

21 afișări
Imaginea articolului AIG a semnat un acord "definitiv" cu Fed

AIG a semnat un acord "definitiv" cu Fed (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul general al AIG, Edward Liddy, a declarat că acordul este "cea mai bună alternativă a companiei" având în vedere mediul actual de pe piaţă.

Acordul prevede că AIG trebuie să ramburseze creditul inclusiv prin intermediul vânzării de active sau emiterii de noi acţiuni sau titluri.

Asigurătorul a evidenţiat cât de împovărători vor fi termenii creditului, acordat pe o perioadă de doi ani.

AIG va plăti o dobândă cu 8,5 puncte procentuale mai mare decât Libor (rata dobânzii pentru împrumuturi interbancare la Londra), cu scadenţă la trei luni, în prezent acest lucru semnificând o rată de peste 11%.

În acelaşi timp, AIG va trebui să achite un comision iniţial de angajament însumând 2% din valoarea totală a creditului şi, ulterior, o taxă asupra fondurilor retrase de 8,5% pe an.

"Suntem încântaţi că am finalizat termenii facilităţii de creditare şi dezvoltăm deja un plan privind vânzarea de active, returnarea împrumutului şi transformarea într-o companie mai mică, dar profitabilă", a afirmat Liddy.

Fed a anunţat, la data de 16 septembrie, că va acorda un credit AIG, cu scopul de a evita intrarea grupului în faliment.

AIG a înregistrat pierderi de 18 miliarde de dolari în ultimele trei trimestre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici