Airbnb a deblocat 250 de milioane de dolari pentru a despăgubi gazdele. Câţi bani vor primi aceştia

  • Compania îi rambursase deja pe turişti
  • Noi ajutoare oferite celor care ajută
780 afișări
Imaginea articolului Airbnb a deblocat 250 de milioane de dolari pentru a despăgubi gazdele. Câţi bani vor primi aceştia

Foto: Profimedia

Airbnb a anunţat luni că va debloca 250 de milioane dolari pentru a atenua pierderile financiare ale „gazdelor" care şi-au închiriat locuinţele prin intermediul platformei sale şi care s-au confruntat cu un val de anulări din cauza coronavirusului. În urmă cu câteva săptămâni, platforma privată de închiriere a decis în mod unilateral să ramburseze complet rezervările utilizatorilor care au renunţat la călătorie pentru a respecta directivele autorităţilor privind izolarea. Unele gazde au primit însă foarte prost ştirea, care pentru ei reprezenta o pierdere însemnată de venituri, potrivit AFP.
 
"Să ştiţi că această decizie nu este una de afaceri, ci este bazată pe protecţia sănătăţii publice", a declarat luni şeful şi cofondatorul Airbnb, Brian Chesky.
 
”Deşi cred că am făcut alegerea corectă punând sănătatea şi siguranţa pe primul loc, îmi pare rău că am comunicat această decizie fără să vă consultăm, aşa cum ar trebui să facă partenerii”, a adăugat el într-un videoclip filmat la el acasă. Airbnb va plăti gazdelor 25% din suma pe care ar fi trebuit să o primească pentru orice anulare a rezervărilor între 14 martie şi 31 mai din cauza noului coronavirus. La rândul lor, călătorii care îşi anulează rezervarea în această perioadă pot solicita o rambursare completă sau un credit. "Ştim că e puţin, dar poate reprezenta mult în momentul de faţă", a spus Chesky.
 
Airbnb a înfiinţat, totodată un fond de sprijin de 10 milioane dolari pentru "super-gazde", cei care închiriază frecvent şi sunt foarte bine evaluaţi, care ar avea dificultăţi în a-şi plăti scadenţele sau chiriile din cauza impactului crizei de sănătate asupra turismului. Un nou feature va fi, de asemenea, adăugat la platformă, pentru a permite utilizatorilor să trimită donaţii gazdelor cu care s-ar fi împrietenit în trecut. 
 
Potrivit lui Chesky, aproximativ 50.000 de gazde Airbnb şi-au exprimat deja dorinţa de a primi gratuit în casele lor personal medical sau membri ai echipelor de ajutorare care luptă cu pandemia Covid-19. Airbnb va fi lovit puternic de măsurile de izolare din întreaga lume. Compania cu sediul în San Francisco plănuise să se lanseze pe bursă în 2020, cu o valoare estimată de până la 35 de miliarde de dolari. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici