Airbus a încheiat o înţelegere RECORD cu o companie aeriană din India

Grupul Airbus a semnat un acord preliminar cu operatorul aerian IndiGo din India pentru 250 de avioane cu o singură punte A320neo, aceasta fiind cea mai mare comandă după numărul de aparate de zbor a constructorului european.

156 afișări
Imaginea articolului Airbus a încheiat o înţelegere RECORD cu o companie aeriană din India

Airbus a încheiat o înţelegere RECORD cu o companie aeriană din India (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deşi Airbus nu a făcut publică valoarea tranzacţiei, suma pe care compania low cost din India ar urma să o plătească se ridică la 25,7 miliarde de dolari, informează Bloomberg.

Preţul de catalog al unui avion A320neo este de 102,8 milioane de dolari, însă de obicei constructorii oferă reduceri pentru astfel de comenzi.

"Această nouă comandă reconfirmă angajamentul IndiGo pentru susţinerea dezvoltării pe termen lung a transportului aerian la preţuri mici în India şi în străinătate", a declarat Aditya Ghosh, preşedintele IndiGo.

Modelul A320neo este dotat cu un motor eficient în privinţa consumului de carburanţi, care permite economii de costuri de 15%, ceea ce a generat o cerere importantă din partea companiilor aeriene. De exemplu, la începutul lunii octombrie Airbus a încheiat o înţelegere cu China pentru 70 de aparate A320.

În total, Airbus a obţinut comenzi pentru aproximativ 11.000 de avioane din familia A320 până în prezent.

Acţiunile Airbus au avansat cu 1,7% pe bursa din Paris, în urma anunţului.

În 2011, grupul european a primit cea mai mare comandă din istoria aeronauticii comerciale de la acea vreme, tot de la IndiGo Airlines, în valoare de 15 miliarde de dolari, vizând livrarea a 180 de avioane.

IndiGo este cel mai mare operator din India după cota de piaţă şi este controlat de grupul InterGlobe Enterprises, cu activităţi în domeniile hotelier, IT şi aeronautic.

India va avea nevoie de aproximativ 1.300 de avioane comerciale noi în următorii 20 de ani, potrivit estimărilor Airbus. De altfel, creşterea economică din Asia a determinat un avans important al comenzilor primite cei mai mari constructori de avioane, Airbus şi Boeing, grupul european anticipând că piaţa din China o va devansa pe cea americană până în 2032.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici