Al 3-lea centru de numărare şi sortare a ambalajelor, inaugurat luni la Braşov

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a participat luni, la Braşov, la inaugurarea celui de-al treilea centru de numărare şi sortare a ambalajelor din cadrul Sistemului de Garanţie – Returnare (SGR).

233 afișări
Imaginea articolului Al 3-lea centru de numărare şi sortare a ambalajelor, inaugurat luni la Braşov

Sursa foto: Facebook

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, noul centru este localizat în centrul industrial VGP Park din Braşov şi va crea, în primă fază, 40 de locuri de muncă „verzi”.

Centrul se alătură celorlalte două, deschise în comuna Bonţida, judeţul Cluj, şi în comuna Giarmata, judeţul Timiş.

Prezent la eveniment, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a spus că, în anumite zile, prin Sistemul de Garanţie-Returnare, se colectează peste 3 milioane de ambalaje.

„Astăzi, putem spune că Sistemul Garanţie-Returnare a schimbat viaţa tuturor românilor. Când vorbim despre SGR, vorbim şi despre astfel de locuri precum cel de aici şi nu ne referim doar la miliardele de PET-uri, de sticle sau de doze de aluminiu, ne referim la investiţii, ne referim la locuri de muncă. Sistemul Garanţie-Returnare înregistrează un progres fantastic. Nu pot decât să mă bucur când aud că, în anumite zile, se colectează peste 3 milioane de ambalaje, deoarece asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun. Cu toate acestea, trebuie să nu uităm că sistemul este obligat să ţină pasul astfel încât capacitatea de preluare a ambalajelor de la comercianţi să crească pentru a face faţă volumului tot mai mare de amabalaje ridicate de la micii comercianţi, din HORECA, din sectorul de alimentaţie publică”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici