Al doilea oraş din România care va avea transport subteran. Câte staţii de metrou va avea Clujul

  • Studiul de fezabilitate pentru metrou a costat aproape 36 de milioane de lei
  • Metroul va porni din comuna Floreşti şi va străbate oraşul Cluj-Napoca
  • Pe linia de metrou sunt propuse 15 staţii pe o lungime de aproximativ 16 km
  • Proiectul include şi un tren metropolitan
1396 afișări
Imaginea articolului Al doilea oraş din România care va avea transport subteran. Câte staţii de metrou va avea Clujul

Peste zece ani, Clujul va fi al doilea oraş din România care va avea metrou

În dezvoltare permanentă, Clujul vrea metrou în 10 ani şi se apropie de etapa de execuţie.

Metroul va porni din comuna Floreşti, va străbate tot oraşul până aici la podul IRA unde se va intersecta cu trenul metropolitan. Mai departe, acesta va face legătura între localităţile din jurulul Clujului”,a precizat primarul Clujului, Emil Boc.

Pe linia de metrou sunt propuse 15 staţii pe o lungime de aproximativ 16 km.

Suntem în faza premergătoare lansării licitaţiei de execuţie şi construcţie. Am parcurs toţi ceilalţi paşi. Este o distanţă de 16 kilometri care va prinde zona metropolitan.  Peste zece ani cu siguranţă vom avea metrou la Cluj”, a continuat Boc.

Sceptici sau nu, localnicii cred că un metrou ar schimba radical situaţia traficului din oraş.

"Ar trebui, dar e greu de realizat. Suprateran unde să mai circuli? Efectiv nu mai ai unde. Chiar şi un tren suprateran ar fi ok, ceva gen Viena, trebuie musai", a spus un localnic. 

"Clujul a avut şi 50.000 de locuitori şi dacă ne dezvoltăm în zece ani vom fi la un milion şi atunci  va fi abslout necesar", cred locuitoruii din Cluj.

Valoarea totală a proiectului va fi mai mare de un miliard de euro, iar finanţarea va fi asigurată din fonduri europene, naţionale şi locale, precum şi prin parteneriate public-privat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici