Alcoolul se vinde bine, în ciuda crizei financiare

Marile companii de băuturi alcoolice au raportat creşteri ale vânzărilor la sfârşitul anului trecut, în ciuda faptului că economia mondială începea să se simtă copleşită de recesiune.

20 afișări
Imaginea articolului Alcoolul se vinde bine, în ciuda crizei financiare

Alcoolul se vinde bine, în ciuda crizei financiare (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Unul dintre giganţii industriei, Pernod Ricard, a anunţat vineri că, în ultimele şase luni, a înregistrat o creştere a vânzărilor cu 13%, la 4,2 miliarde de euro.

Grupul a indicat că se aşteaptă ca, până în iunie, profitul net să crească cu cel puţin 10%, la peste un miliard de euro pentru prima dată.

În ultima jumătate de an, profitul net curent a crescut cu 15%, la 685 milioane de euro, respectând targetul impus de grup.

Joi, un alt gigant al industriei, Diageo, a anunţat că vânzările la produsele alcoolice au fost mari în a doua jumătate a anului trecut, chiar când criza începea să se facă simţită.

Astfel, vânzările companiei au crescut cu 18%, iar profitul net, cu 16,6%, în a doua jumătate a anului trecut.

Citeşte şi:

UE are cei mai mulţi consumatori de alcool din lume

Accizele la tutun şi alcool, majorate în 2009

Rezistenţa la alcool este determinată genetic

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici