Alec Baldwin va fi judecat pentru omor involuntar în iulie

Procesul lui Alec Baldwin pentru acuzaţia de omor involuntar va începe în luna iulie, după ce un judecător din New Mexico a stabilit data procesului.

118 afișări
Imaginea articolului Alec Baldwin va fi judecat pentru omor involuntar în iulie

Alec Baldwin va fi judecat pentru omor involuntar în iulie

Selecţia juriului va începe pe 9 iulie, iar procesul va debuta a doua zi cu declaraţiile de deschidere ale procurorilor şi ale avocaţilor apărării. Se estimează că procedurile vor dura aproximativ opt zile, relatează The Guardian.

Baldwin, actorul principal şi coproducător al filmului „Rust”, a pledat nevinovat în ianuarie, cu o zi înainte de a fi pus sub acuzare.

Un juriu îl pusese sub acuzare după ce procurorii au primit o nouă analiză a revolverului pe care îl folosea în timpul filmărilor, reînnoind o acuzaţie pe care procurorii au depus-o iniţial şi apoi au respins-o în aprilie 2023.

Acuzaţia vine ca urmare a împuşcăturilor mortale din 2021 de pe platoul de filmare al filmului western Rust, unde Baldwin, actor principal şi coproducător al filmului, a împuşcat-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, ucigând-o.

Regizorul Joel Souza a fost de asemenea rănit în incident.

Procesul lui Baldwin va avea loc simultan cu cel al armurierului Hannah Gutierrez-Reed, care este judecată pentru omor involuntar şi falsificarea probelor. Procedurile împotriva lui Gutierrez-Reed pot avea implicaţii pentru Baldwin, care riscă până la 18 luni de închisoare dacă este condamnat.

Până la proces, Baldwin rămâne în libertate, dar i s-a interzis deţinerea de arme de foc, consumul de alcool şi părăsirea ţării. De asemenea, i se limitează contactul cu martorii în ceea ce priveşte promovarea filmului Rust.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
alec baldwin,
proces,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici