Algeria, Nigeria şi Niger vor construi un gazoduct care va alimenta Europa

Algeria, Nigeria şi Niger au semnat un acord interguvernamental privind construirea unui gazoduct care va furniza Europei gaze naturale din Africa, potrivit ministerului algerian al Energiei, preluat de Ria Novosti.

197 afișări
Imaginea articolului Algeria, Nigeria şi Niger vor construi un gazoduct care va alimenta Europa

Algeria, Nigeria şi Niger vor construi un gazoduct care va alimenta Europa (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Conducta va avea o lungime de peste 4.000 de kilometri şi va asigura transportul a 30 milioane de metri cubi de gaze pe an către Europa, tranzitând deşertul Sahara şi Marea Mediterană.

"Am analizat proiectul şi nu cred că vor fi probleme legate de finanţare", a declarat Chakib Khelil, ministrul algerian al Energiei.

Grupul rus Gazprom, monopolul rus al exporturilor de gaze naturale, a anunţat, la finele lunii trecute, că ar putea participa la dezvoltarea tronsonului nigerian al gazoductului trans-saharian. Grupul petrolier francez Total şi cel anglo-olandez Royal Dutch Shell s-au arătat, de asemenea, interesate de proiect.

Gazprom a încheiat un acord de cooperare cu Nigerian National Petroleum Corporation, companie controlată de stat, prin care a câştigat accesul la rezervele de gaze naturale nigeriene, printre cele mai mari din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici