Alianţa GFG vrea să transforme combinatul siderurgic Liberty Galaţi. Investiţia ajunge la 1 miliard de euro

Alianţa GFG şi-a finalizat analiza strategică de 100 de zile a activităţii combinatului Liberty Galaţi şi se angajează să investească 1 miliard de euro, în următorii 10 ani, pentru transformarea Combinatului.

1297 afișări
Imaginea articolului Alianţa GFG vrea să transforme combinatul siderurgic Liberty Galaţi. Investiţia ajunge la 1 miliard de euro

Alianţa GFG investeşte 1 miliard de euro în combinatul siderurgic Liberty Galaţi

Alianţa GFG şi-a propus să transforme combinatul într-un campion regional în producţia de oţel de înaltă calitate, cu o amprentă neutră de carbon. Programul de investiţii include planuri pentru modernizări majore la capacităţile de turnare, laminoare şi liniile de acoperire, precum şi planuri privind instalarea unui cuptor cu arc electric, pentru a reduce semnificativ emisiile de carbon şi dependenţa de resursele naturale importate.

Comentând anunţul, Sanjeev Gupta, Preşedintele Executiv al GFG Alliance, a spus: “Prin acest pachet investiţional substanţial, pregătim Liberty Galaţi pentru a deveni un campion regional în producţia de oţel, precum şi începutul călătoriei către ţinta de a avea emisii neutre de carbon pe care ne propunem să o atingem până în anul 2030. Atenţia noastră se concentrează asupra implementării modernizărilor de echipamente care ne vor îmbunătăţi spectaculos oferta de produse, ne vor reduce impactul asupra mediului şi vor permite o mai mare flexibilitate operaţională, prin planurile noastre de instalare a unui cuptor cu arc electric. Strategia noastră va asigura competitivitatea şi sustenabilitatea Liberty Galaţi pe termen lung, astfel încât să poată reinvesti şi continua să furnizeze locuri de muncă la nivel local, pentru generaţiile următoare”.

Prin aceste investiţii, Liberty Galaţi îşi va regenera procesele de turnare şi cele de laminare şi va investi, de asemenea, în noi linii de zincare şi de acoperire organică. Aceastea vor facilita dezvoltarea unui portofoliu sporit de produse plate şi lungi, pentru a creşte cota de piaţă în regiune şi a urca nivelul de producţie până la 4 milioane de tone pe an, în timp. În vederea îmbunătăţirii competitivităţii operaţiunilor, LibertyGalaţi va începe totodată construcţia unei fabrici de var.

Bogdan Grecu, Director General al combinatului, a declarat: “Avem acum un plan clar de transformare pe termen lung, care nu numai că ne va ajuta să contracarăm condiţiile de piaţă nefavorabile pe termen scurt, ci ne va şi permite să fim un partener preferat pentru clienţi şi furnizori, să ne întărim cota de piaţă locală şi să ne reducem amprenta de carbon”.

De la preluarea activităţii, în iulie 2019, GFG Alliance a oferit pentru Liberty Galaţi sprijin financiar şi resurse semnificative care dau acum rezultate într-o serie de îmbunătăţiri operaţionale, inclusiv pornirea unei noi linii de tăiere în foi, lucrări la un nou preîncălzitor de aer pentru furnal şi proiecte cu impact pe mediu. De asemenea, Combinatul a implementat şi programe inovatoare care să permită angajaţilor şi managementului să colaboreze pentru identificarea de oportunităţi şi implementarea schimbării.

LibertySteel Group acoperă 200 de locaţii de producţie din 10 ţări, fiind a 8-a cea mai mare companie siderurgică din lume, cu excepţia Chinei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici