Alpha Bank a lansat un depozit la care câştigurile din dobânzi nu vor fi afectate de impozitare

Alpha Bank România a lansat, în această săptămână, un depozit la termen de patru săptămâni, disponibil în lei, euro sau dolari, pentru care câştigurile din dobânzi nu vor fi afectate în eventualitatea implementării impozitării acestora.

91 afișări
Imaginea articolului Alpha Bank a lansat un depozit la care câştigurile din dobânzi nu vor fi afectate de impozitare

Alpha Bank a lansat un depozit la care câştigurile din dobânzi nu vor fi afectate de impozitare (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Noul depozit la termen, denumit Alpha Tax Protect, este destinat persoanelor fizice, iar câştigurile din dobânzi ale clienţilor la momentul constituirii plasamentului nu vor fi diminuate de impozit, deoarece banca va asuma dobânda netă încă de la început, se arată într-un comunicat al instituţiei de credit.

Suma minimă pentru constituirea depozitului este de 50 lei, 15 euro sau 25 de dolari.

Economiile în lei sunt bonificate cu o dobândă de 7,75% pe an, cele în euro cu 3,75%, iar cele în dolari cu 3,25%.

Clienţii nu plătesc niciun comision de retragere de numerar la maturitate şi nici în următoarele trei zile lucrătoare după data maturităţii depozitului.

Profitul înainte de taxe obţinut de Alpha Bank în România a scăzut în primul trimestru cu 61,7%, la 8,1 milioane de euro, în pofida unui avans de peste 3% al creditelor şi o creştere de 15,4% a depozitelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici