Alro: Un român deţine o mină de diamante în Sierra Leone

Conducerea Alro Slatina, care deţine în Sierra Leone mai multe mine de bauxită pe care le exploatează, spune că un român deţine o mină de diamante la doar 30 km distanţă, unde lucrează inclusiv români.

367 afișări
Imaginea articolului Alro: Un român deţine o mină de diamante în Sierra Leone

Alro: Un român deţine o mină de diamante în Sierra Leone (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru informaţiile dumneavostră există o mină de diamante în Sierra Leone deţinută de un român. Nu ştiu cine este proprietarul, mi-au spus şi mie colegii de acolo care au aflat de la localnicii din zonă. Mina de diamante este situată la 30 km de noi, dar accesul este foarte greu pentru că trebuie să treci printr-o zonă muntoasă şi prin junglă", a declarat Gheorghe Dobra, directorul general al Alro Slatina, informează Ziarul Financiar.

Sierra Leone este un stat din vestul Africii recunoscut pentru resursele de diamante, oxid de titan şi bauxită. Ţara este cunoscută pentru condiţiile grele de trai, în ciuda faptului că este o sursă importantă pentru diamantele vândute în întreaga lume.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici