„Am fost atât de aproape”. De ce a pierdut Windows Mobile, dezvoltat de Microsoft, lupta cu Android şi Google, potrivit lui Bill Gates

Windows Mobile ar fi fost astăzi cel mai popular sistem de operare mobil din lume, în locul Android, dacă nu ar fi fost cazul antitrust deschis în 1998 de Departamentul Justiţiei din SUA împotriva Microsoft, a sugerat Bill Gates, co-fondator al companiei.

3419 afișări
Imaginea articolului „Am fost atât de aproape”. De ce a pierdut Windows Mobile, dezvoltat de Microsoft, lupta cu Android şi Google, potrivit lui Bill Gates

Foto: Hepta

„Nu am niciun dubiu asupra faptului că procesul antitrust a fost rău pentru Microsoft şi că am fi fost mai concentraţi pe crearea unui sistem de operare mobil dacă acesta nu exista. Aşa că în loc să foloseşti Android astăzi, ai fi folosit Windows Mobile dacă nu ar fi fost cazul antitrust”, a declarat Gates la conferinţa DealBook, organizată de New York Times la New York. „Am fost atât de aproape. Am fost prea distras. Am ratat acea oportunitatea din cauza faptului că am fost distras”, a adăugat el.

Microsoft a renunţat la propriul sistem de operare mobil, dar compania continuă să fie lider de piaţă, cu Windows, pe segmentul platformelor desktop. În acest moment, cel mai popular sistem de operare mobil din lume este Android, dezvoltat de Google, iar pe locul doi se situează iOS, dezvoltat de Apple.

Recent, Gates a declarat că cea mai mare greşeală pe care a făcut-o Microsoft a fost faptul că nu a reuşit să devină numărul unu pe această piaţă.

Miliardarul a sugerat şi că procese similare deschise asupra unor giganţi IT de astăzi ar putea avea efecte negative similare asupra lor. Companiile mari care sunt vizate de autorităţile americane sunt Facebook şi Google, iar Amazon este cercetată în Uniunea Europeană.

Unele persoane, printre care şi senatorul Elizabeth Warren, au mers chiar mai departe şi au cerut împărţirea acestor giganţi foarte puternici şi influenţi în companii mai mici.

Gates a fondat, împreună cu Paul Allen, Microsoft în 1975. El a renunţat la conducerea companiei în anul 2000 în favoarea lui Steve Ballmer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici