Amendamentul PNL pentru respingerea OUG privind TVA Split, respins de Comisia de buget-finanţe

Patru deputaţi PNL au propus, luni, respingerea Ordonanţei de urgenţă privind TVA Split, motivând că prin această măsură fiscală nu se va diminua deficitul de încasări din TVA, însă amendamentul a fost respins de membrii Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor.

196 afișări
Imaginea articolului Amendamentul PNL pentru respingerea OUG privind TVA Split, respins de Comisia de buget-finanţe

Amendamentul PNL pentru respingerea OUG privind TVA Split, respins de Comisia de buget-finanţe

Patru deputaţi liberali din Comisia de buget-finanţe, Bogdan Huţucă, Dan Vîlceanu, Nicolae Neagu şi Lucian Heiuş au propus un amendament pentru respingerea OUG privind plata defalcată a TVA.

„Plata defalcată a TVA reprezintă un proces birocratic suplimentar aplicat asupra agenţilor economici din România, prin care nu se va diminua, în niciun fel, deficitul de încasări din Taxa pe Valoarea Adăugată. Mai mult decât atât, nici menţinerea posibilităţii de opţiune a agenţilor economici pentru acest sistem de plată nu se justifică, atâta vreme cât, de la introducerea acesteia, la data de 1 octombrie 2017, un număr nesemnificativ de agenţi economici (câteva sute din câteva sute de mii) s-au înrolat voluntar”, şi-au motivat deputaţii PNL amendamentul.

Membrii comisiei au respins amendamentul cu 11 voturi „pentru”.

De asemenea, USR şi PNL au mai depus un amendament prin care voiau progrogarea termenului de intrarea în vigoare a legii, astfel încât aceasta să se aplice de la 1 ianuarie 2018, însă nici acest amendament nu a fost adoptat.

Ordonanţa de urgenţă privind TVA split se află pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, fiind dezbătută la ora transmiterii acestei ştiri.

Senatul a adoptat, pe 31 octombrie, proiectul de Lege de aprobare a ordonanţei 23/2017 privind plata defalcată a TVA, care se va aplica companiilor aflate în insolvenţă sau înregistrează întârzieri la plata TVA.

Proiectul Legii de aprobare a Ordonanţei 23/2017 privind plata defalcată a TVA a fost adoptat cu 54 de voturi „pentru” şi 45 „împotrivă”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici