Americanul Paul Krugman a primit premiul Nobel pentru economie

Americanul Paul Krugman a primit, luni, premiul Nobel pentru economie, pentru "analiza modelelor de comerţ şi locaţiei activităţii economice", a anunţat Academia Regală Suedeză.

96 afișări
Imaginea articolului Americanul Paul Krugman a primit premiul Nobel pentru economie

Americanul Paul Krugman a primit premiul Nobel pentru economie

Cercetările lui Krugman, născut în anul 1953 la New York, au evidenţiat efectele economiilor de scară asupra modelelor de comerţ şi activităţii economice.

Economistul este profesor la universitatea Princeton din New Jersey, şi editorialist la The New York Times şi Business Magazin.

În 2007, premiul Nobel pentru economie a fost atribuit americanilor Leonid Hurwicz, Eric Maskin şi Roger Myerson, pentru lucrările asupra teoriei de "concepere a mecanismelor" pieţei.

Academia Regală Suedeză, înfiinţată în 1739, este o organizaţie independentă, cu scopul de a promova ştiinţele şi a consolida influenţa acestora în societate.

Premiile Nobel sunt decernate din 1901, cu excepţia celui pentru economie, introdus în 1968 de către Banca Centrală din Suedia, cu ocazia împlinirii a 300 de ani de la fondarea acestei instituţii.

Premiile Nobel, constând într-o diplomă, o medalie şi un cec în valoare de 10 milioane de coroane suedeze (1,03 milioane euro), vor fi înmânate la Oslo pe 10 decembrie, dată la care se comemorează moartea fondatorului lor, savantul şi filantropul suedez Alfred Nobel (1833 - 1896).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici