Amplă anchetă în Germania privind manipularea emisiilor vehiculelor Mercedes-Benz Sprinter

Producătorul auto Daimler a anunţat că autorităţile din Germania au iniţiat o anchetă privind potenţiala manipulare a emisiilor, acţiunea vizând aproximativ 260.000 de vehicule Mercedes-Benz Sprinter, informează agenţiile The Associated Press şi Bloomberg.

811 afișări

Autoritatea germană de reglementare în domeniul auto (KBA) a programat o audiere în acest caz, iar jurnaliştii germani relatează că firma Daimler ar putea primi ordin să recheme în service vehiculele vizate.

KBA analizează o potenţială manipulare a emisiilor folosind "dispozitive nepermise", informează publicaţia Bild am Sonntag, citată de agenţia Bloomberg.

Daimler a comunicat că a informat autoritatea de reglementare că "funcţionalitatea în cauză este prezentă în diferite serii de producţie" şi că a efectuat o evaluare.

Luna trecută, procurorii germani au amendat compania cu 870 de milioane în legătură cu certificarea de vehicule diesel care aveau emisii peste limitele admise.

Taguri:
germania,
auto,
vehicule

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici