ANAF a făcut rost în doar o lună de bani pentru majorările salariilor profesorilor

Implicaţiile fiscale coantificate la 2,6 miliarde de lei reprezintă aproape necesarul pentru majorările salariale ale profesorilor, spune, joiâ seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, după cele aproape 2.000 de controale ale ANAF.

698 afișări
Imaginea articolului ANAF a făcut rost în doar o lună de bani pentru majorările salariilor profesorilor

ANAF a făcut rost în doar o lună de bani pentru majorările salariilor profesorilor

„Aplicarea legii şi accelerarea creşterii nivelului de colectare este un aspect de bun simţ faţă de toţi cei care îşi plătesc corect taxele. Dacă vrem să asigurăm finanţarea măsurilor economice şi sociale pentru protejarea cetăţenilor şi economiei este vital să punem accent pe colectarea veniturilor şi diminuarea evaziunii fiscale, pentru a scoate la iveală tentativele de fraudă. Lipsa de reacţie în faţa activităţilor frauduloase aruncă şi o umbră de îndoială asupra integrităţii şi credibilităţii ţării”, spune ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Potrivit acestuia, s-a decis să existe raportări lunare care să reconfirme angajamentul Agenţia Naţională de Administrare Fiscală faţă de impozitarea echitabilă şi transparenţa fiscală.

„Numai în luna iunie au fost efectuate 1.924 de controale antifraudă cu implicaţii fiscale cuantificate în valoare de 2,6 miliarde de lei Cam cât e nevoie pentru majorările salariale ale profesorilor”, a mai spus Boloş.

Ministerul Finaţelor anunţă că în luna iunie controalele antifraudă au avut implicaţii de 2,6 miliarde de lei.

Este vorba despre notificări de conformare şi acţiuni de control fiscal care au dus la diminuarea unor pierderi. De asemenea, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoarea de 9,4 milioane de lei.

Ministerul Finanţelor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală anunţă că „sunt angajate într-o cursă de modernizare şi digitalizare, făcând paşi semnificativi în această direcţie, pentru a creşte eficienţa în asigurarea resurselor pentru cheltuielile publice ale societăţii prin colectarea şi administrarea eficace şi eficientă a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume datorate bugetului general consolidat”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
boloş,
anaf,
salariu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici