ANAF anunţă că în aprilie 2023 a avut încasări mai mari decât în luna similară a anului 2022

ANAF a încasat, brut, în luna aprilie 40,18 miliarde lei, cu 16% mai mult ca în aprilie 2022, respectiv un plus de 5,55 miliarde lei, potrivit unui comunicat de presă. În ultima perioada au fost discuţii publice despre faptul că ANAF trebuie să îşi îmbunătăţească nivelul de colectare.

274 afișări
Imaginea articolului ANAF anunţă că în aprilie 2023 a avut încasări mai mari decât în luna similară a anului 2022

ANAF anunţă că în aprilie 2023 a avut încasări mai mari decât în luna similară a anului 2022

„În luna aprilie, ANAF a colectat următoarele sume: încasări brute de 40,18 miliarde lei, cu 16% mai mult ca în aprilie 2022, respectiv un plus de 5,55 miliarde lei; încasări nete de 35,69 miliarde lei, cu 9,8% mai mult ca în aprilie 2022, respectiv un plus de 3,20 miliarde lei”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, tot în aprilie s-a restituit şi compensat TVA în valoare de 3,95 miliarde lei, cu 91,43% mai mult ca în aprilie 2022, respectiv un plus de 1,88 miliarde lei.

Planul de măsuri privind reducrea cheltuielilor bugetare ar trebui să ajungă la Guvern săptămâna viitoare, după ce va fi asumat în coaliţie, spunea joi purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. El afirma că ANAF trebuie să îşi îmbunătăţească nivelul de colectare.

„Măsurile pe care guvernul le are în vedere pentru a ţine sub control cheltuielile bugetare, pentru a le reduce, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut, se vor regăsi într-un plan de măsuri la care Ministerul de Finanţe lucrează care va fi prezentat coaliţiei şi ulterior urmează să ajungă cel mai probabil săptămâna viitoare la Guvern pentru a fi luată o decizie în acest sens. În privinţa nevoii de a colecta la buget şi legat de nevoia de a aduce cât mai aproape de media europeană acest nivel de colectare din România, aceasta este o chestiune cunoscută la nivel public, Guvernul binenţeles că este conştient de această nevoie ca ANAF să îşi îmbunătăţească nivelul de performanţă, acest lucru depinde şi de eficienţa echipei care lucrează acolo dar depinde şi de nivelul de digitalizare, iar aceasta poate fi soluţie importantă, ca prin digitalizare să poată fi urmărite mai eficient aceste venituri şi ele să apotă ulterior să genereze taxe şi impozite cât mai aproape de măcar media europeană”, a spus Dan Cărbunaru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici