ANAF înregistrează o creştere a TVA colectată în trimestrul III

ANAF înregistrează o creştere cu 7,23 % a TVA colectată în trimestrul III, faţă de trimestrul precedent din anul 2017, aferentă contribuabililor monitorizaţi, precum şi o creştere de 22,32% a TVA colectată declarată de contribuabilii verificaţi, informează un comunicat al agenţiei.

242 afișări
Imaginea articolului ANAF înregistrează o creştere a TVA colectată în trimestrul III

ANAF înregistrează o creştere a TVA colectată în trimestrul III

ANAF a analizat riscul de nedeclarare sau neplată a obligaţiilor fiscale pe domenii de activitate şi a constatat că un domeniu prioritar de risc fiscal este activitatea de comercializare desfăşurată în marile centre comerciale en gros.

În perioada 15 septembrie – 12 noiembrie 2017 au fost planificate şi realizate acţiuni de monitorizare a 4.523 contribuabili care au sediul social sau domiciliul fiscal sau sediul secundar declarat în zona depozitelor en gros şi a patru mari centre de comercializare a bunurilor de larg consum, din Bucureşti şi Ilfov, care prezintă risc fiscal ridicat.

Până în prezent, din totalul contribuabililor monitorizaţi, au fost verificaţi un număr de 549, selectaţi în baza analizelor de risc specifice. Ca urmare a controalelor efectuate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.702.531 lei (amenzi şi confiscări), din care 852 sancţiuni contravenţionale principale (846 amenzi şi 6 avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 8.808.847 lei; s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 2.893.684 lei respectiv sume (numerar) în valoare de 608.734 lei, venituri ilicite în în valoare totală de 138.669 lei precum şi bunuri în valoare de 2.146.281 lei(reprezentând articole de încălţăminte, îmbrăcăminte şi alte bunuri casnice).

A fost interzisă desfăşurarea uneia dintre activităţile de comerţ en gros sau cu amănuntul în cazul a 17 contribuabili care desfăşurau simultan, în mod nelegal, aceste activităţi în aceeaşi suprafaţă de vânzare.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici