ANAF: Prejudicii de 1,7 miliarde euro aduse bugetului, anul trecut

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat, miercuri, că a stabilit anul trecut prejudicii aduse bugetului general consolidat în valoare de 7,1 miliarde lei (1,7 miliarde euro), în urma a peste 10.000 de controale.

40 afișări
Imaginea articolului ANAF: Prejudicii de 1,7 miliarde euro aduse bugetului, anul trecut

ANAF: Prejudicii de 1,7 miliarde euro aduse bugetului, anul trecut (Imagine: Shutterstock)

Prejudiciile au fost consemnate de structurile de control financiar-fiscal, respectiv Garda Financiară, Autoritatea Naţională a Vămilor şi structurile de Inspecţie fiscală şi de Control financiar din aparatul central şi din unităţile teritoriale.

"Aceste prejudicii au fost identificate în urma a 10.122 de controale, numărul acestora fiind cu circa 25% mai mare comparativ cu anul anterior, iar valoarea prejudiciului, cu 24% mai mare comparativ cu anul anul 2009", se arată într-un comunicat al ANAF.

Cea mai mare valoare a prejudiciului a fost stabilită de către structurile de Inspecţie fiscală şi de Control financiar (56% din total), în urma a 3.907 de controale (39% din total). Comparativ cu 2008, numărul controalelor la care au fost identificate situaţii de evaziune fiscală este cu 77% mai mare în 2010, iar valoarea prejudiciului stabilită cu 66% mai ridicată, arată ANAF.

ANAF nu a prezentat şi informaţii privind sumele recuperate sau măsurile luate în acest sens de instituţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici