ANAF renunţă la trimiterea/primirea declaraţiilor de venit prin poştă

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) renunţă la sistemul de trimitere/primire a declaraţiilor de venit prin poştă, iar contribuabilii vor depune declaraţia de venit în mod direct la administraţia financiară de care aparţin, ANAF economisind, în acest fel, 5,33 milioane lei.

240 afișări
Imaginea articolului ANAF renunţă la trimiterea/primirea declaraţiilor de venit prin poştă

ANAF renunţă la sistemul de trimitere/primire a declaraţiilor de venit prin poştă

"În urma unei analize financiare efectuate s-a constatat că utilizarea sistemului de trimitere/primire a declaraţiilor de venit prin poştă generează costuri mult prea ridicate, în valoare estimată de 5.335.000 lei (tipărire, împlicuire, difuzare). În noul context economico-financiar cu care se confruntă România preşedintele A.N.A.F., Sorin Blejnar, decis restrângerea unor categorii de cheltuieli din cadrul bugetului instituţiei pe care o reprezintă", se arată într-un comunicat al ANAF.

Astfel, ANAF propune contribuabililor două modalităţi pentru obţinerea declaraţiilor de venit aferente anului fiscal 2008, respectiv descărcarea de pe site-ul Agenţiei a Formularului 200 - Declaraţie privind veniturile realizate - sau prezentarea la sediul Administraţiei Financiare de unde pot obţine gratuit formularele de declaraţii fiscale.

După completare, formularele pot fi depuse la registratura Administraţiei Financiare unde contribuabilii au domiciliul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici