ANAF: Şeful Gărzii Financiare Argeş, Aurel Stoian, va fi revocat din funcţie

Şeful Gărzii Financiare Argeş, Aurel Stoian, va fi revocat din funcţie ca urmare a arestării sale, în urmă cu două zile, pentru luare de mită, într-un dosar în care a fost trimis în judecată finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, interimatul urmând să fie asigurat adjunctul său Valeriu Mincă.

150 afișări
Imaginea articolului ANAF: Şeful Gărzii Financiare Argeş, Aurel Stoian, va fi revocat din funcţie

Şeful Gărzii Financiare Argeş, Aurel Stoian (Imagine: Costi Tudor/Mediafax Foto)

"Deja am dat dispoziţie oficială ca domnului Aurel Stoian să-i fie revocat contractul de management. Poziţia va fi ocupată de adjunctul său, Valeriu Mincă. O să dau ordin în perioada următoare să-l împuternicesc", a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar.

Aurel Stoian, cercetat pentru luare de mită în formă continuată, a fost adus, joi dimineaţă, din arestul Poliţiei Judeţene la sediul Gărzii Financiare, pentru a asista la percheziţiile făcute de procurori în biroul său.

Stoian şi Gheorghiţă Pieca, administratorul firmei Pic (deţinută de Penescu) au fost reţinuţi, marţi, de DNA Piteşti, şi ulterior arestaţi preventiv pentru 29 de zile de către magistraţii Tribunalului Argeş.

Potrivit DNA, directorul Gărzii Financiare Argeş, Aurel Stoian, ar fi primit de la finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, în perioada ianuarie 2007-decembrie 2008, suma de 43.000 de lei, pentru a proteja interesele societăţii Pic, care ar fi creat bugetului de stat un prejudiciu de un milion de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici