ANAF va elimina timbrul extrajudiciar

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) nu va mai solicita timbrul extrajudiciar persoanelor care cer administraţiilor financiare eliberarea certificatelor şi adeverinţelor.

640 afișări
Imaginea articolului ANAF va elimina timbrul extrajudiciar

ANAF va elimina timbrul extrajudiciar (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Măsura care urmează să fie luată în scurt timp se află în momentul de faţă pe circuitul de aprobare şi elaborare a actului normativ şi se adesează exclusiv contribuabililor. Banii colectaţi la buget de pe urma achitării acestei taxe nu reprezintă un venit semnificativ, de care nu ne putem lipsi, atunci când punem în balanţă efortul depus de contribuabili. De acum, eliberarea certificatelor şi a adeverinţelor va fi un proces mult simplificat de care vor beneficia foarte mulţi oameni", a declarat preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, într-un comunicat.

Eliminarea timbrului extrajudiciar va permite contribuabililor să solicite prin mijloace electronice eliberarea certificatelor şi adeverinţelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici